Järjestelmään voit rekisteröityä Kuntarekry.fi -sivujen oikeassa yläkulmassa olevan kirjaudu-valikon kautta. Klikkaamalla mitä tahansa osiota tämän valikon alla, pääset Kirjaudu profiiliisi -näkymään jossa on painike Uusi hakija. Vaihtoehtoisesti tähän näkymään pääset myös minkä tahansa työpaikkailmoituksen Hae työpaikkaa -painikkeesta. Rekisteröidy-ikkunassa pääset tekemään itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Käyttäjätunnus ja salasana voivat olla mitä vain merkkiyhdistelmiä. Salasanan minimimerkkimäärävaatimus on 8 merkkiä.

Rekisteröityäksesi työnhakijaksi syötä kenttiin etu- ja sukunimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä lisäksi haluamasi käyttäjätunnus ja salasana kahteen kertaan. Lisäksi sinun tulee hyväksyä palvelun käyttöehdot. Talleta käyttäjätunnus ja salasana itsellesi muistiin myöhempää käyttöä varten.