Työnhakija voi pyytää henkilötietojensa poistamista Kuntarekry-järjestelmästä.

Viranomaistyönantajilla on tietyt velvoitteet työhakemusten säilyttämiseksi. Tästä syystä työnhakijalla ei ole käytössään toimintoa, jolla hän voisi poistaa itse omat tietonsa järjestelmästä.

Syrjintälain mukaan työnhakijalla on oikeus valittaa rekrytointipäätöksestä 1 vuoden ajan. Tästä syystä tietosuojavaltuutettu suosittelee työnantajia säilyttämään hakemuksia 2 vuotta, ellei muusta syystä ole tarpeellista säilyttää pidempään. Jos hakija pyytää, että hänen tietonsa poistetaan tänä valitusaikana, hän samalla luopuu valitusoikeudestaan. (Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta 206/1995 ja A 773/1998)

Viranomaistyönantajien on arkistoitava valittujen työnhakijoiden hakemukset toistaiseksi (Arkistolaitoksen päätös 3.9.2001 KA 158/43/01).

Toimintaohje tietojen poistamiseksi Kuntarekry-järjestelmästä

Pyydä tietojesi poistamista kirjallisesti kaikilta työnantajilta joiden työpaikkoja olet hakenut.
Erittele pyynnössäsi, mitä tietoja pyydät poistettavaksi (esim. ”kaikkia tietojani”) ja mistä tietojärjestelmästä (Kuntarekry).

Työnantajan annettua suostumuksensa tietojesi poistoon, se toimittaa asian toteutettavaksi FCG Talent Oy:öön.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä

Lisätietoja ja lomakemalleja löydät Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilta www.tietosuoja.fi

Lue myös Kuntarekryn tietosuojaseloste ja tietosuojalauseke

Palvelun käyttöehdot ovat luettavissa myös sekä rekisteröitymisen yhteydessä että rekisteröitymisen jälkeen hakijan työpöytänäkymän oikeassa yläkulmassa.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?