Jos haluat poistaa tietosi Kuntarekrystä, voit poistaa hakijatilisi oman profiilin kautta. Poista tili -painike löytyy omaan profiiliin kirjautuessa oikeasta sivupalkista.

Hakijatilin poistamisen yhteydessä koko hakijatilisi poistetaan, etkä pääse kirjautumaan sinne enää sen jälkeen. Jättämäsi avoimet hakemukset sekä sijaishakemukset poistuvat järjestelmästä heti myös työnantajien nähtäviltä.

Hakemukset kohdennettuihin rekrytointeihin jäävät työnantajille näkyviin, mutta niihin tulee tieto, että olet poistanut hakijatilisi. Tietosuojalakien mukaisesti myös näistä hakemuksista tietosi pseudonymisoituvat, kun kaksi vuotta täyttyy rekrytoinnin sulkemisesta. Pseudonymisoinnissa poistetaan kaikki sellaiset tiedot, joista hakija voidaan tunnistaa.

Mikäli haluat tietosi poistettavan käynnissä olevista rekrytoinneista, voit pyytää henkilötietojesi poistamista Kuntarekry-järjestelmästä työnantajilta, joille olet lähettänyt hakemuksia.

Syrjintälain mukaan työnhakijalla on oikeus valittaa rekrytointipäätöksestä 1 vuoden ajan. Tästä syystä tietosuojavaltuutettu suosittelee työnantajia säilyttämään hakemuksia 2 vuotta, ellei muusta syystä ole tarpeellista säilyttää pidempään. Jos hakija pyytää, että hänen tietonsa poistetaan tänä valitusaikana, hän samalla luopuu valitusoikeudestaan. (Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta 206/1995 ja A 773/1998)

Viranomaistyönantajien on arkistoitava valittujen työnhakijoiden hakemukset toistaiseksi (Arkistolaitoksen päätös 3.9.2001 KA 158/43/01).

Toimintaohje tietojen poistamiseksi Kuntarekry-järjestelmästä

Pyydä tietojesi poistamista kirjallisesti kaikilta työnantajilta joiden työpaikkoja olet hakenut.
Erittele pyynnössäsi, mitä tietoja pyydät poistettavaksi (esim. ”kaikkia tietojani”) ja mistä tietojärjestelmästä (Kuntarekry).

Työnantajan annettua suostumuksensa tietojesi poistoon, se toimittaa asian toteutettavaksi FCG:lle.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä

Lisätietoja ja lomakemalleja löydät Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilta www.tietosuoja.fi

Lue myös Kuntarekryn tietosuojaseloste ja tietosuojalauseke

Palvelun käyttöehdot ovat luettavissa myös sekä rekisteröitymisen yhteydessä että rekisteröitymisen jälkeen hakijan työpöytänäkymän oikeassa yläkulmassa.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?