Työnantajilla on erilaisia menettelytapoja, joiden perusteella he tarjoavat keikkatöitä. Tiedustele menettelytavoista työnantajalta ja varmista heiltä, että tietosi näkyvät oikein. FCG Talent Oy ylläpitää Kuntarekry-palvelua ja tarjoaa työnantajille rekrytointijärjestelmän ja apua työnhakijoille/keikkoja tekeville henkilöille järjestelmän käytössä, mutta varsinaisista menettelytavoista ja rekrytointipäätöksistä vastaavat aina työnantajat itsenäisesti.

Työnantaja lähettää työtarjoukset sijaisuuksista useimmiten tekstiviesteinä. Viestissä on tiedot sijaisuudesta ja ohjeet, miten viestiin vastataan.

Tekstiviestiin vastataan puhelimen normaalilla vastaa-toiminnolla. Viestiksi kirjoitetaan vain se numerosarja, joka on mainittu työtarjousviestin lopussa. Jos vastausviestiin kirjoitetaan muita merkkejä kuin kyseinen numerosarja, viesti ei mene perille.

Työnantajat voivat julkaista sijaisuuksia myös suoraan Kuntarekryssä olevaan kalenteriisi. Näet omassa kalenterissasi ne keikat, joihin sinut on todettu sopivaksi sijaiseksi. Kalenteriin pääset kirjautumalla Kuntarekryyn. Omalla Kuntarekryn työpöydälläsi on painike Käytettävyys, jonka takaa kalenteri löytyy. Näet kalenteriin julkaistut keikat myös Tarjotut keikat -painikkeen takaa.

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi keikkaa kohtaan klikkaamalla sitä sijaistarvetta, jonka haluaisit tehdä. Sijaistarpeen tarkemmat tiedot avautuvat näkyviin ja voit klikata ”Ilmoittaudu” -painiketta. Työnantaja tekee päätöksen siitä, kenet keikalle palkataan ja ottaa yhteyttä yleensä suoraan valittuun työnhakijaan.

Työnantajilla on erilaisia käytäntöjä, joten sinun kannattaa pyytää esimerkiksi haastattelussa työnantajaa kertomaan omista menettelytavoistaan sijaisrekrytoinnissa.